Cum să te indrăgostești mâncând doar crudități

Prima dragoste a unui raw vegan este avocado. Totuși, cea mai importantă și adevărată dragoste nu este prima, ci ultima.

untitled-1-copy

Mitul androginului

La început trăiau pe pământ ființe androgine, de formă sferică, compuse din o femeie și un bărbat, lipiți spate în spate. Puterea lor era nemărginită. Zeii, temându-se de această putere, au hotărât să îi despartă. Jumătățile astfel separate au început să moară de tristețe și de dor. Văzând că rămân fără supuși, zeii au căutat o modalitate de a le da noilor oameni un motiv pentru a trăi. În acest scop a fost creat Eros, pentru a semăna iubirea în lume. De atunci, cele doua jumătăți se caută una pe alta toată viața, iar dacă se regăsesc, formează ființa perfectă de odinioară.

V-ați întrebat vreodată cum e să te găsești pe tine într-o altă persoană? Sau cum e să nu mai găsești zona de graniță între două suflete care se întâlnesc? Poate o fi de la prea multe banane sau sfeclă roșie, dar mie mi s-a întâmplat.

Legea atracției

Nimic nu este imposibil ne spune legea atracției. Gândurile noastre devin realitate dacă îndăznim să credem în ele. Vreme îndelungată am crezut că pentru a fi fericit trebuie să accepți să trăiești cu neajunsuri. Să te complaci în relații care nu îndeplinesc întru totul idealul în dragoste părea să fie o cale firească a vieții. Gândind modest, la scară mică, am atras relații în care nu mă regăseam pe deplin, relații din care mereu lipsea câte ceva, iar rezultatul crea frustrări care se răsfrângeau asupra a ceea ce mai rămăsese bun în preajmă.

Citind materiale despre puterea propriilor gânduri, am înțeles că ceea ce aveam în interior se oglindea în relațiile pe care le avem cu cei din jur. Am decis să mă schimb. Am început să lucrez la mine, să mă accept, să mă echilibrez, astfel încât să devin eu însămi persoana potrivită. Tot la începutul acestui proces am luat și decizia de a deveni raw-vegan, considerând că este un stil alimentar care îmi va aduce multe beneficii.

41f724d2757dda7dd941317a70078c34

Apoi am îndrăznit chiar să scriu o listă cu caracteristicile bărbatului ideal. După câteva ore bune de făurit și jumătate de kilogram de banane mai târziu, aveam în față patru coli ministeriale, care descriau în detaliu aspecte fizice, pasiuni, moduri de gândire și feluri de a fi. Știam că am cerut multe și că notasem până și cele mai mici detalii, dar eram convinsă de prezența în lume a acestei persoane și m-am încrezut în faptul că ne vom întâlni.

Nu-mi plac poveștile siropoase de dragoste, dar…

Ne-am cunoscut nu după multă vreme de la începerea celor 365 de zile raw vegane ale mele, în împrejurări profesionale, din sfera alimentației sănătoase. În scurt timp, am înțeles că acela avea să fie începutul unei relații armonioase dintre doi oameni care s-au întâlnit exact la momentul potrivit.

”Unde te vezi peste cinci ani?”, l-am întrebat într-o zi. ”Păi, în primul rând, cred ca voi fi raw vegan, …” Nu știu cum a continuat răspunsul, căci am oprit o clipă timpul pentru a savura cuvintele care-mi mângâiau urechea.

couple-in-love-clip-art-i-copy

Vegan power x 2

Idealul masculin a apărut în viața mea doar după ce am devenit autosuficientă, în deplină armonie cu mine însămi și cu lumea din jur. Da, avem aceleași pasiuni, avem aceleași nevoi, aceleași valori și da, este VEGAN. Care erau șansele să găsesc un bărbat care să aibă toate calitățile pe care mi le-am dorit și să aibă și același stil alimentar? Nu este de mirare că am ajuns să ne înțelegem doar din priviri încă din primele săptămâni.

Este inutil să vă spun că lunga mea listă cu bărbatul perfect este o descriere fidelă a minunatului om de lângă mine. Acum sunt convinsă că am alături persoana ideală. Când se întâmplă să-ți găsești sufletul pereche, îl recunoști pur și simplu, știi că este el, fără doar și poate. Știi de la început. Din prima clipă în care ochii s-au atins.

Toate câte cereți, să credeți că le-ați primit și le veți avea.”

 

 

 

Advertisements

One thought on “Cum să te indrăgostești mâncând doar crudități

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s