Cum m-am îmbogățit mâncând doar crudități

Scump, dom` le, scump!

Întâlnesc mereu persoane care îmi spun că este prea scump să mănânci doar fructe și legume proaspete. Am bănuit și eu că este nevoie de un buget ceva mai generos pentru a mânca raw vegan. Probabil  vă întrebați care sunt concluziile la care am ajuns între timp. Fiți pe pace, veștile sunt mai bune decât ați putea crede!

banner-gold copy.jpg

În România, cele mai scumpe alimente raw vegan sunt nucile, semințele și avocado. Dar acestea sunt alimentele care nu trebuie consumate prea des, așa că nu găuresc buzunarele. O altă categorie pretențioasă ar putea fi îndulcitorii precum siropul de agave sau cel de arțar. Eu personal, am ales să îmi satisfac pofta de dulce direct din fructele cu conținut ridicat de glucoză precum bananele sau strugurii. Mâncatul în general poate fi extrem de costisitor. Ne putem hrăni sănătos și cu un buget redus și cu unul generos. Alegerea ne aparține.

Totuși, situația ar trebui abordată dintr-o altă perspectivă. Suntem ceea ce mâncăm. Nu e oare mai eficient să investim mai mult în ceea ce băgăm în noi decât în obiectele din jur? Eu prefer să plătesc mai mult pentru un strugure adevărat decât pe ultimul model de telefon mobil, căci acesta din urmă nu va ajunge niciodată să facă parte din mine. Grija pentru propriul corp ne împlinește, asigurându-ne o calitate de viață superioară.

13402_10155482377890276_3762803509702435574_n copy.jpg

Economisește mâncând sănătos

Din fericire, schimbările prin care trece corpul meu par să îmi mențină portofelul plin, ba chiar să îl îngroașe. Spre exemplu, pielea mea se bucură de strălucirea sa naturală și nu mai are nevoie de produse sau tratamente cosmetice costisitoare. La colecția de machiaj nu mai adaug prea multe articole, căci tenul se curăță, se luminează, până și culoarea ochilor devine mai intensă. Alimentația curată scapă corpul de mirosurile neplăcute, astfel încât deodorantul nu mai este un must-have. Până și hainele se cer spălate mai rar. Părul nu-l vopsesc pentru că nu încărunțește. Prefer să mă bucur de vitalitatea dobândită în mod natural, care devine din ce în ce mai evidentă.

12928224_10156621646360276_5978497023850236555_n copy.jpg

Vizitele la medici au dispărut din program, iar cu grămezile de bani cheltuiți altă dată pe medicamente, vitamine și alte suplimente prefer să îmi cumpăr cărți. Desigur, o alimentație sănătoasă nu te apără de accidente, dar te apără de bolile pe care ni le provocăm prin neglijență sau de anumiți viruși. Îmi amintesc ”minunatele” vizite la stomatolog. Acum, însă, de unde carii? De la prea multe cireșe? 

Succes pe pâine!

Stilul alimentar pe care îl urmez economisește și foarte mult timp. De ce? Pentru că nu mai pierd ore întregi cu gătitul. Mi-e foarte foame? Cumpăr repede niște banane și le mănânc. Pot să fac acest lucru oriunde, nu am nevoie de restaurante. Asta înseamnă fast-food!!! Natura este bucătarul perfect, care ne-a pregătit deja tot ce avem nevoie.

Spălatul vaselor nu mai este un chin. Farfuriile mele au nevoie sa fie clătite bine și cam atât, pentru că alimentele nu conțin prea multe uleiuri. Detergentul de vase îl folosesc în cantități foarte mici. Aragazul meu stă cu capacul închis și suportă un ghiveci de flori. Mă costă mai mult să o ud florile decât factura de la gaz, ce-i drept.

10291332_10153969623150276_79747279959259063_n copy.jpg

În mod indirect, toată energia și buna dispoziție căpătată în urma unei alimentații sănătoase mă ajută în tot ceea ce fac. Un corp sănătos, cu o minte sănătoasă nu poate fi altfel decât foarte productiv. Am mai mult timp pentru mine și pentru cei din jur. Mă simt mereu plină de idei din care să-mi câștig existența și le pun în aplicare cu dedicație și succes. Astfel, munca este o plăcere, mai ales pentru că aleg să fac ceea ce-mi produce bucurie și sunt ajutată de fiecare celulă în a-mi atinge scopurile.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s