De ce refuz să urc pe cântar

Când ai lumea la picioare

Convinsă de părinți, la 14 ani, m-am înscris la un curs modeling. Cocoțată pe tocuri, am învățat să am o ținută corespunzătoare în mers, să pozez, să prezint articole vestimentare și nu numai. În 2002 apăream pentru prima dată în ziar, iar mama avea grijă să trimită câte un exemplar tuturor rudelor din Ucraina, Moldova și România, în timp ce tata mă însoțea la prima prezentare de modă.

14123978_10157196013880276_205664794_o-copymini

Sub tutela agenției de modele, ajunsesem să am contracte atât în țară, cât și în străinătate cu Elite Models Dubai, Bvlgari, Rovex, Helene, Rita Mureșan, Cătălin Botezatu și nu numai. Am avut ocazia să particip la Miss Fotomodel –  Romania (locul II), să reprezint Moldova și România la Miss Bikini World, Miss Tourism of the World – Malta și World Miss University – Coreea, în timp ce pe plan național pozam pentru diverse campanii publicitare.

În acea perioadă, cântăream 52 de kilograme, aveam dimensiunile ideale de 89-60-90 și lumea la picioare. Doar gradul de anxietate depășea orice limite normale. Zâmbetul afișat la concursurile de frumusețe era exersat în oglindă și nu exprima nici un gram din presiunea resimțită în interior. Niciuna dintre persoanele care mă invidiau nu ar fi putut să își imagineze cât de singură și de neîmplinită mă simțeam.

410936_10151806715545276_1254834056_o-copy-mini

Oamenii din jurul meu evitau să mă abordeze, fiindcă, după cum am înțeles mai târziu, se simțeau intimidați. Iar eu, în tot acest timp, mă întrebam dacă în afară de părinți, rude și prieteni vechi mă place cineva fără machiaj sau haine provocatoare. Aprecierile pe care le primeam pentru reclamele atent editate în PhotoShop îmi micșorau încrederea în mine, astfel că nu îmi permiteam să ies nemachiată nici măcar până la alimentara de la colț.

Refuz să fiu sclava cifrelor

În 2013 ajunsesem să am 70 de kilograme. Complexată, trăiam cu impresia că nu mai sunt bună de nimic. Rămăsesem doar cu masca de om bucuros, în timp ce zâmbetul fals se transforma în lacrimi de crocodil atunci când nu mă vedea nimeni.

Astăzi nu știu cîte kilograme am. Știu că nu mai am dimensiunile promovate de industria modei, dar am ceva mult mai prețios: încredere în propria-mi persoană. Am prieteni dragi care îmi sunt alături și mă apreciază pentru ceea ce sunt în interior. Am parteneri de afaceri care mă caută pentru că sunt mulțumiți de ceea ce fac. Am alături părinți minunați, care mă susțin și îmi oferă toată dragostea din lume. Astăzi îmi permit să merg la mall duminica fără pic de machiaj. Astăzi mă simt liberă și împlinită!

Odată curățat, organismul meu va ști să ajungă la dimensiunile sănătoase. Cu siguranță, datorită stilului raw vegan, voi ajunge, în timp, să scad în greutate, dar acest lucru nu este o prioritate. Până atunci, refuz să fiu sclava cifrelor sau a reflexiilor critice din oglindă. Îmi zâmbesc chiar în timp ce scriu acest articol și mă bucur că am ajuns în acest punct. Timpul m-a ajutat să înțeleg că, pentru a avea totul, trebuie să renunți la toate. Am înțeles că pentru a primi iubire din exterior, trebuie mai întâi să mă iubesc pe mine însămi, exact așa cum sunt. Iar pentru a mă convinge de asta, în vara lui 2016 am avut curajul să pozez nud în scop artistic și m-am simțit extraordinar, după cum se și vede mai jos!

nude-img_3051-copymini

Căutăm să ajungem la silueta perfectă pentru a fi fericiți. Ne otrăvim sufletul cu sentimente negative pentru că suntem prea grași sau prea slabi, avem nasul mare sau gura strâmbă. Plasăm mereu sentimentul de împlinire undeva în viitor, în loc să ne bucurăm chiar acum pentru ceea ce suntem.

Așa că, NU, nu vreau să știu câte kilograme am. Vreau doar să fiu fericită, să îmi iubesc trupul așa cum este și să-l îngrijesc așa cum trebuie!

Fericirea nu se măsoară în kilograme sau centimetri!

Advertisements

One thought on “De ce refuz să urc pe cântar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s